Promocja
Fasola biała Orzeszek
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cieciorka Orzeszek
Cieciorka to roślina z rodziny bobowatych wywodząca się z Azji, Europy i Afryki Północnej. Często zwana grochem włoskim choć smak jest orzechowo-słodkawy.Cieciorka posiada mnóstwo składników odżywczych, bogata jest w witaminy i składniki mineralne.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Fasola czerwona "Red Kidney" 400g Metelliana
Fasole to bogate źródło białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych, a także błonnika - tak potrzebnego w procesie trawienia. Fasola zawiera lecytynę, która wzmacnia tkankę nerwową i mózg, poprawia koncentrację i zapamiętywanie. Wspomaga także przyswajanie witamin i wpływa na metabolizm tłuszczu.
Fasola dostarcza witaminy z grupy B oraz minerały, takie, jak potas, magnez, wapń, fosfor i żelazo. Spożywanie fasoli zalecane jest osobom z chorobą niedokrwienną serca, w profilaktyce osteoporozy i chorób nowotworowych. Ze względów dietetycznych i zdrowotnych fasole cenione są szczególnie w diecie wegetariańskiej, a to z uwagi na dużą zawartość białka, nawet do 30%. Wegetarianie najbardziej cenią sobie soję, ale wszystkie inne odmiany fasoli są także często używane. Fasole są również bardzo cenione w diecie bezglutenowej. To doskonały, sycący składnik wielu dań.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Fasola Jaś karłowy Orzeszek
Fasola jest niezwykle wysokoenergetycznym dodatkiem zawierającym wapń, fosfor oraz potas, bogata w dużą ilość odżywczego białka.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Fasola Jaś piękny Orzeszek
Fasola Jaś Piękny pochodzi z Ameryki Środkowej i Południowej. Stosowana na szeroką skalę w kuchniach całego świata. Posiada właściwości lecznicze, obniża poziom cukru we krwi.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Groch łuskany połówka Orzeszek
Przeznaczenie:
Groch dokładnie wypłukać, wsypać do wrzącej i posolonej wody. Gotować na małym ogniu ok. 30 minut.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Soczewica czarna Orzeszek
Znana od czasów prehistorycznych zawiera: kwas foliowy, skrobia, wapń, fosfor oraz żelazo. Ponadto soczewica ma bardzo niski indeks glikemiczny i z powodzeniem może być stosowana podczas diet.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Soczewica czerwona Orzeszek
Znana od czasów prehistorycznych zawiera: kwas foliowy, skrobia, wapń, fosfor oraz żelazo. Ponadto soczewica ma bardzo niski indeks glikemiczny i z powodzeniem może być stosowana podczas diet.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Soczewica zielona Orzeszek
Znana od czasów prehistorycznych zawiera: kwas foliowy, skrobia, wapń, fosfor oraz żelazo. Ponadto soczewica ma bardzo niski indeks glikemiczny i z powodzeniem może być stosowana podczas diet.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Soja Orzeszek
Soja posiada wiele zastosowań np. do zagęszczania sosów, zapobiega czerstwieniu wypieków oraz zmniejsza wchłanianie oleju podczas smażenia. Alternatywą dla mięsa mogą być kotlety sojowe. Inne produkty wykonane z soi to kasza sojowa i mleko sojowe.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin