Artisan Makaron Durum - muszle (Conchiglioni) 300 g Bartolini
Opis
Bartolini Artisan
Durum Muszle
Makaron Bartolini wytwarzany starymi rzemieślniczymi metodami. Posiada naturalny kolor oraz lekko chropowatą powierzchnię, która pomaga wchłaniać sos. To wszystko dzięki specjalnym metodom suszenia oraz zastosowania matryc z brązu.
To może cię zainteresować
Conchiglioni lub jumbo shell jak nazywa się ten rodzaj makaronu w krajach anglojęzycznych, to duży, przestrzenny makaron kształtem przypominający muszlę, której zresztą zawdzięcza swą nazwę (conchiglie → wł. „muszle”). Jego gruba, ryflowana ścianka sprawia, że jest dobrze wyczuwalny pod zębem i wchłania dużą ilość nadzienia. Unikalny kształt zapewniający doskonałe trzymanie nadzienia czyni z niego wprost idealny dodatek do pasta al forno, tj. zapiekanek makaronowych, w których jest podawany na całym świecie. Bywa również serwowany w sałatkach, przystawkach i daniach z patelni.
Unikalny kształt zapewniający idealne trzymanie nadzienia.
Idealny do; sosów, przystawek i zapiekanek.
Do produkcji makaronu durum używa się jedynie wody oraz najwyższej jakości semoliny - mąki z pszenicy durum.
Składniki: Semolina (mąka z pszenicy durum).
Produkt może zawierać jaja.
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: | 1527 KJ (360 kcal) |
Tłuszcz: | 1,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g |
Węglowodany: | 72 g, w tym cukry 3,9 g |
Błonnik: | 3,6 g |
Białko: | 12 g |
Sól: | 0,001 g |
Masa netto: 300 g