Cukier trzcinowy Orzeszek
Opis
Cukier trzcinowy typu Demerara pochodzi z wyspy Mauritius, położonej na Oceanie Indyjskim. Jest to popularna odmiana o jasnobrązowych, dużych, lekko wilgotnych kryształach z subtelną nutką karmelowej melasy.
Zastosowanie:
✔︎ Doskonały do ciast i deserów.
✔︎ Perfekcyjny do mięsa, sałatek i sosów.
✔︎ Może być używany jako dodatek do napojów.
Kraj pochodzenia:
Belize
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: |
1700 kJ / 400 kcal |
Tłuszcz: |
0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
0 g |
Węglowodany: |
99,9 g, w tym cukry 99,9 g |
Białko: |
0 g |
Sól: |
0,2 g |
NA TERENIE ZAKŁADU UŻYWANE SĄ ORZECHY, SEZAM, SOJA, GORCZYCA, SELER ORAZ ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN
*Opakowanie 500 g sprzedawane jest w kartoniku, natomiast opakowanie 1000 g w opakowaniu foliowym z zamknięciem.
______________________________________________
Dane techniczne
Bestsellery | Tak |