Fasola czerwona "Red Kidney" 400g Metelliana
Opis
Fasola czerwona "Red Kidney" 400g
Fasole to bogate źródło białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych, a także błonnika - tak potrzebnego w procesie trawienia. Fasola zawiera lecytynę, która wzmacnia tkankę nerwową i mózg, poprawia koncentrację i zapamiętywanie. Wspomaga także przyswajanie witamin i wpływa na metabolizm tłuszczu.
Fasola dostarcza witaminy z grupy B oraz minerały, takie, jak potas, magnez, wapń, fosfor i żelazo. Spożywanie fasoli zalecane jest osobom z chorobą niedokrwienną serca, w profilaktyce osteoporozy i chorób nowotworowych. Ze względów dietetycznych i zdrowotnych fasole cenione są szczególnie w diecie wegetariańskiej, a to z uwagi na dużą zawartość białka, nawet do 30%. Wegetarianie najbardziej cenią sobie soję, ale wszystkie inne odmiany fasoli są także często używane. Fasole są również bardzo cenione w diecie bezglutenowej. To doskonały, sycący składnik wielu dań.
Skład:
fasola czerwona „Red Kidney”, woda, sól.
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: |
506 kJ / 120 kcal |
Tłuszcz: |
0,33 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,12 g |
Węglowodany: |
19,8 g, w tym cukry 0,32 g |
Białko: |
6,34 g |
Sól: |
0,5 g |
Błonnik: |
6,2 g |
Przechowywanie: Po otwarciu przełożyć do słoika, przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni
Kraj pochodzenia: Włochy
Masa netto: 400 g / po odsączeniu: 240 g
______________________________________________
Sprawdź również inne produkty firmy Metelliana