Frupp Baton Liofilizowana Jabłko
Owocowy BEZ GLUTENU 9 g Celiko
FRUPP to pierwsze dostępne na rynku batony liofilizowane z owoców. Są pyszną i wartościową przekąską, bogatym źródłem błonnika oraz antyoksydantów. To produkty BEZ DODATKU CUKRU. Batony FRUPP są niskokaloryczne – każdy zawiera zaledwie 35-37 kcal. Dzięki temu jest to pyszna alternatywa dla wysokokalorycznych słodyczy oraz słonych przekąsek. Jeden baton ma masę ok. 10 g.
Batony FRUPP produkujemy z wykorzystaniem liofilizacji (suszenia sublimacyjnego) – techniki suszenia, dzięki której owoce i warzywa w wysokim stopniu zachowują smak, aromat i wartości odżywcze.
Batony FRUPP można spożywać także jako dodatek do musli, jogurtu czy deserów oraz zrobić z nich smaczny koktajl owocowy. Rozpuszczone w wodzie i zamrożone świetnie smakują jako lodowy sorbet.
✔︎ Bez glutenu
✔︎ Bez dodatku cukru
✔︎ Bez dodatku tłuszczu i soli
✔︎ Odpowiedni dla wegetarian i wegan
✔︎ Zaledwie 33 kcal
✔︎ Owocowe źródło antyoksydantów
Składniki:
jabłka (30%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), inulina, maltodekstryna, substancja żelująca:pektyny.
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość
energetyczna:
|
1423 kJ/338 kcal
|
Tłuszcz:
|
0,2 g, w tym kwasy tłuszczowe
nasycone 0 g
|
Węglowodany:
|
69 g, w tym cukry 51 g
|
Białko:
|
0,7 g
|
Sól:
|
0,02 g
|
Błonnik
|
28 g
|
Informacje dodatkowe:
Alergeny: Na terenie zakładu obecne są: mleko, soja, orzeszki ziemne i orzechy laskowe.
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Waga: 0,09 g