Darmowa dostawa dla wszystkich zamówień powyżej 199 zł!

Kiełki - Kapusta Czerwona 10 g Toraf

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 2,27 zł 2.27
ilość szt.
Zyskujesz 2 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Kod produktu: 1746-682B0

Opis

Kiełki kapusty są wyśmienitym źródłem witaminy A i C oraz BE, H, K, PP. Zawierają także duże ilości wapnia, żelaza, magnezu, potasu,

siarki i wiele mikroelementów, takich jak jod, mangan, litselen. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów wzmacniają układ

odpornościowy, nerwowy, kostny, zębygruczoły limfatyczne.

Podobnie jak kiełki brokułu zawierają sulforafansubstancje antyrakowa chroniącą nasz organizm przed nowotworami- jego stężenie w kiełkach kapusty jest o wiele wyższy niż w samej kapuście.

Kiełki kapusty są gotowe do zjedzenia w momencie gdy osiągną długość ok. 2,5 - 3 cm. W smaku przypominają świeża główkę kapusty.

Przygotowanie kiełków:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf.

Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków.

 

Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona

następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę

zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce.

W tym czasie kiełki

należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1-2 cm, po 3-6 dniach.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl