Oliwa z oliwek Extra Vergin Basso
Opis
Oliwa z oliwek Extra Vergin 250ml / 500ml / 750ml / 1l
Oliwa z oliwek Extra Virgin Basso to oliwa I gatunku - Olio Extra Vergine di Oliva, która charakteryzuje się najwyższą jakością, uzyskaną w procesie tłoczenia na zimno oraz zielonkawo - żółty kolor. Oliwa z oliwek charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów jednonienasyconych. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi, a zawarty w oliwie kwas oleinowy zapobiega miażdżycy. Oliwa z oliwek Extra Virgin jest przeznaczona do spożycia na surowo. Jest doskonała do wszelkiego typu sałatek, sosów lub grzanek. Aby zapewnić wysoką jakość oliwy przez dłuższy czas i ułatwić przechowywanie firma Basso wprowadziła opakowania z ciemnego szkła.
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: |
3389 kJ / 824 kcal |
Tłuszcz: |
91,6 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
13 g |
W tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: | 69,9 g |
W tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: | 9 g |
Węglowodany: |
0 g, w tym cukry 0 g |
Białko: |
0 g |
Sól: |
0 g |
Przechowywanie: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w ciemnym i chłodnym miejscu. W niskiej temperaturze gęstnieje, co nie ma wpływu na jakość oliwy i ustępuje w temperaturze pokojowej.
Kraj pochodzenia: Włochy
Masa netto: 250ml / 500ml / 750ml / 1l
______________________________________________
Sprawdź również inne produkty firmy BASSO
Dane techniczne
Bestsellery | Tak |
Do sałatek | Tak |