Pasztety i pasty warzywne
Pasty warzywne to wyjątkowo smaczne i zdrowe produkty, które są doskonałą alternatywą dla powszechnych wędlin czy serów. Ogromna różnorodność smaków i doskonała konsystencja ułatwiająca smarowanie powodują, że można je wykorzystać zarówno do potraw do obiadu, jak i przygotowując posiłki do pracy czy na wycieczkę.
Aromatyczne i kolorowe pasty warzywne
Pasty warzywne najczęściej powstają z różnego rodzaju roślin strączkowych oraz warzyw, które zawierają wiele cennych dla naszego zdrowia witamin, mikroelementów oraz białko i błonnik. Często są one wzbogacone pestkami słonecznika, dyni lub żurawiną, co nie tylko podnosi walory smakowe, ale czyni je jeszcze bardziej wartościowymi. Dzięki odpowiedniej kompozycji roślin i przypraw uzyskuje się niezwykle smaczne oraz aromatyczne pasty, które można łączyć z pieczywem, waflami ryżowymi czy tortillą.
Pasty warzywne nie tylko dla wegetarian
Doskonałe wartości odżywcze i naturalny roślinny skład to największe zalety past warzywnych. Dzięki temu są uwielbiane nie tylko przez wegetarian, ale również przez osoby na co dzień jedzące mięso. Te uniwersalne produkty spożywcze umożliwiają przygotowanie apetycznych oraz efektownych posiłków, które smakują zarówno dorosłym, jak i dzieciom.