Makaron 2-jajeczny w kształcie ziarenek ryżu Bartolinki to przepyszny składnik wielu dań i deserów. Produkt zawiera duży dodatek jajek, co wyraźnie podnosi jego smak i nadaje mu apetycznego koloru. Pszenica durum sprawia, że makaron jest zdrowszy oraz ma bardziej sprężystą konsystencję.
Produkt może być doskonałą bazą wielu posiłków przeznaczonych dla dzieci. Makaron w kształcie ziarenek ryżu sprawi, że nawet niejadek zainteresuje się zawartością talerza. Fantazyjny kształt umożliwi również przygotowanie ciekawego dania dla dorosłych i pomoże odmienić wygląd tradycyjnej zupy.
Makaron w kształcie ziarenek ryżu jest niezastąpionym produktem w każdej kuchennej szafce. Dzięki niemu można szybko wyczarować smaczne i ciekawe danie.
Do czego stosować makaron 2-jajeczny gwiazdki firmy Bartolini?
✔︎ jest wspaniałym składnikiem sałatek z warzywami,
✔︎ może być używany do deserów, np. klusek z makiem lub miodem i bakaliami,
✔︎ to pomysł na dodatek do zupy lub sosu,
✔︎ doskonale sprawdzi się w wydaniu z serem białym oraz cukrem,
✔︎ może być niecodziennym dodatkiem do delikatnego rosołu lub zupy pomidorowej.
Sposób gotowania:
przed spożyciem gotować 8 minut, al dente 6 minut ( 100 g makaronu na 1 litr osolonej wody ). Bartolini radzi nie przelewać makaronu zimną wodą - najlepiej smakuje na ciepło :)
Skład:
Kaszka makaronowa pszenna, semolina (mąka z pszenicy durum), jaja świeże 9%.
Wartość odżywcza (w 100 g ugotowanego produktu):
Wartość
energetyczna:
|
596 kJ / 141 kcal
|
Tłuszcz:
|
0,7 g, w tym kwasy tłuszczowe
nasycone 0,2 g
|
Węglowodany:
|
28 g, w tym cukry <0,5 g
|
Błonnik:
|
1,6 g
|
Białko:
|
5,1 g
|
Sól:
|
0 g
|
Przechowywanie:
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym, chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia:
Polska
______________________________________________
Sprawdź również inne produkty firmy BARTOLINI