Pasta z migdałów 300g Krukam
Opis
Pasta z migdałów 300g
Migdały - najlepsze źródło magnezu
Migdałowiec jest rośliną uprawianą w basenie Morza Śródziemnego, a także w Kalifornii. Owoce migdałowca mają szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym jako składnik bakalii oraz dodatek do ciast i deserów. Ponadto często przerabiane są na marcepan, a z nasion migdałów tłoczy się bardzo odżywczy olej migdałowy. W kosmetyce olejek migdałowy stosowany jest jako składnik balsamów i kremów. Migdały są źródłem witaminy E i B2. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Migdały są również źródłem miedzi, manganu, cynku, fosforu, potasu. Miedź pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Mangan wspomaga ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym. Cynk pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie. Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów i kości. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.
Właściwości lecznicze migdałów:
✔︎ zmniejszają ryzyko zawału serca
✔︎ chronią przed miażdżycą
✔︎ wpływają korzystnie na układ nerwowy
✔︎ poprawiają pamięć i koncentrację
✔︎ obniżają ryzyko wystąpienia choroby Alzheimera
✔︎ stanowią świetny element profilaktyki przeciwnowotworowej
✔︎ oddziałują alkalizująco na organizm
✔︎ budują mocne kości i zęby
✔︎ opóźniają procesy starzenia
✔︎ przywracają zdrowy i piękny wygląd włosom i paznokciom
✔︎ wpływają korzystnie na układ odpornościowy.
✔︎ zapobiegają cukrzycy
Skład:
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: |
2559 kJ / 619 kcal |
Tłuszcz: |
więcej niż 53 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4 g |
Węglowodany: |
7,5 g, w tym cukry 4,9 g |
Błonnik: |
12 g |
Białko: |
22 g |
Sól: |
0,01 g |
Przechowywanie:
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym, chłodnym miejscu.
Masa netto: 300 g
______________________________________________
Sprawdź również inne produkty firmy KRUKAM