Za oknem coraz chłodniej, a jesienne wieczory stają się coraz dłuższe. Jak sobie z nimi poradzić? Nie ma nic lepszego niż aromatyczne rozgrzewające herbaty! Z pysznym miodem, aromatycznymi przyprawami, a może z dodatkiem soku z cytryny? Tak jak lubisz.
- Masło orzechowe
- Primavika
- Krukam
- Pasta orzechowa
- Pasta migdałowa
- Masło migdałowe
- Przepis
- Nasiona chia
- chia
- Herbata
- Rozgrzewająca herbata
- Miód
- Syrop imbirowy
- Syrop malinowy
- Prezent
- English Tea Shop
- Orzeszek
- Bakaliowy Podarunek
- Bakalie
- Zestaw herbat
- Kolekcja herbat
- Orzechy
- Cukier trzcinowy
- Ksylitol
- Dieta
- Redukcja
- Zdrowie
- Wielkanoc
Chleb to jeden z najpopularniejszych składników codziennego menu i większość z nas nie wyobraża sobie, jak można się bez niego obejść. Jednak z uwagi na fakt, że obecnie coraz więcej osób zwraca baczną uwagę na to, co je, wielbiciele pieczywa również zastanawiają się, który chleb będzie nie tylko smaczny, ale też zdrowy.
Zbliża się Wielkanoc, a co za tym idzie – bajeczne keksy, mazurki, tłusty żurek, jaja z majonezem i wiele innych potraw, których wprost nie można sobie w te święta odmówić! A co, jeśli właśnie rozpoczęło się dietę, aby schudnąć do lata? Albo postanowiło się, że cała rodzina ma się odżywiać lżej i przede wszystkim bardziej zdrowo? Czy fit Wielkanoc w ogóle jest możliwa? Udowadniamy, że tak!
Cukier to według licznych specjalistów jedno z największych zagrożeń współczesnego żywienia. Ukryty niemal w każdym produkcie spożywczym, często zawoalowany pod wymyślnymi nazwami, potrafi wyrządzić w organizmie wiele szkód. Codzienne spożywanie cukru jest prawie nieuniknione – trudno jest wyeliminować go w stu procentach. Na szczęście nie trzeba tego robić – wystarczy tylko słodzić z głową! Jaki cukier jest zdrowy? Czym zastąpić cukier w wypiekach? Sprawdź!
Każdy gatunek orzechów charakteryzuje się nieco innym smakiem, ale każdy łączy jedno – subtelna słodycz i chrupkość przenikająca się z gładkością wnętrza, co daje niezrównane doznania podczas jedzenia. Świetnie nadają się do spożycia na surowo, można je wykorzystywać do wypieków, a nawet przyrządzać z nich mleka roślinne, czy mielić na doskonałe masło. Możliwości kulinarnego wykorzystania to niejedyne zalety tych stwardniałych owoców zamkniętych w twardej skorupie.
Nie masz pomysłu na prezent dla nauczyciela? Sprawdź nasze propozycje.
Dzięki zwiększającej się świadomości żywieniowej nasiona szałwii hiszpańskiej podbijają serca poszukiwaczy nowych smaków. Od kilku lat widzimy coraz większe zainteresowanie tym produktem. Dlaczego? Nasiona chia są nie tylko wartościowe, ale również smaczne i łatwe w przygotowaniu.
Masło orzechowe to jeden z naszych ulubionych produktów. Podbija także serca naszych klientów. Dlaczego? Jest to produkt niezwykle uniwersalny. Miejsce dla dobrego masła orzechowego znajdzie się zarówno w diecie redukcyjnej jak i do budowania masy. Ponadto możemy wybierać spośród wielu różnych wariacji na jego temat. Z jednej strony czekają na nas stuprocentowe pasty orzechowe, składające się tylko z pysznych orzechów, a z drugiej cała gama produktów z dodatkami takimi jak pomarańcza, jabłko czy chilli.