

Każdy gatunek orzechów charakteryzuje się nieco innym smakiem, ale każdy łączy jedno – subtelna słodycz i chrupkość przenikająca się z gładkością wnętrza, co daje niezrównane doznania podczas jedzenia. Świetnie nadają się do spożycia na surowo, można je wykorzystywać do wypieków, a nawet przyrządzać z nich mleka roślinne, czy mielić na doskonałe masło. Możliwości kulinarnego wykorzystania to niejedyne zalety tych stwardniałych owoców zamkniętych w twardej skorupie.
Za oknem coraz chłodniej, a jesienne wieczory stają się coraz dłuższe. Jak sobie z nimi poradzić? Nie ma nic lepszego niż aromatyczne rozgrzewające herbaty! Z pysznym miodem, aromatycznymi przyprawami, a może z dodatkiem soku z cytryny? Tak jak lubisz.
Nie masz pomysłu na prezent dla nauczyciela? Sprawdź nasze propozycje.
Nowy rok szkolny zbliża się wielkimi krokami. Pierwsze dni w szkole to świetny czas nie tylko na nawiązanie nowych przyjaźni, ale również na naukę dobrych nawyków żywieniowych. Najlepiej sprawdzą się do tego zdrowe i pyszne przekąski.
Dzięki zwiększającej się świadomości żywieniowej nasiona szałwii hiszpańskiej podbijają serca poszukiwaczy nowych smaków. Od kilku lat widzimy coraz większe zainteresowanie tym produktem. Dlaczego? Nasiona chia są nie tylko wartościowe, ale również smaczne i łatwe w przygotowaniu.
Najbliższe miesiące przyniosą bardzo dużo nowych produktów. Pierwsze z nich już się pojawiły. Ekologiczny węgiel, makarony premium, przeciery owocowe 100% to tylko kilka z nich. Sprawdź co dla Ciebie przygotowaliśmy!
Masło orzechowe to jeden z naszych ulubionych produktów. Podbija także serca naszych klientów. Dlaczego? Jest to produkt niezwykle uniwersalny. Miejsce dla dobrego masła orzechowego znajdzie się zarówno w diecie redukcyjnej jak i do budowania masy. Ponadto możemy wybierać spośród wielu różnych wariacji na jego temat. Z jednej strony czekają na nas stuprocentowe pasty orzechowe, składające się tylko z pysznych orzechów, a z drugiej cała gama produktów z dodatkami takimi jak pomarańcza, jabłko czy chilli.